Чим годують форель, щоб м'ясо було червоним

У дикій природі форель харчується досить різноманітно, але один із головних компонентів корму — планктон, в якому міститься астаксантин, який, у свою чергу, також дає м'ясу форелі більш яскравий колір. До речі, деякі ферми з розведення форелі годують рибу кормом, у складі якого міститься дана речовина.13 лют. 2022 р.

Чому форель із білим м'ясом?

Це залежить від корму, яким харчується риба, прозорості та складу води водоймища в якому вона мешкає, пори року і в деяких випадках – кольору дна. Наприклад, у вапняній воді переважають світло-сріблясті особини, а якщо дно вкрите мулом або є торф'яним, то забарвлення форелі буде темним.

Чому у форелі не червоне м'ясо?

М'ясо форелі може бути різного кольору – від білого до жовтого або червоного, залежно від мінерального складу води та корму, яким харчувалася риба. Неповторну ніжність м'ясу форелі надають характерні для лососевих риб міжм'язові прошарки жиру.