Гриль – установка (переносна або стаціонарна) для приготування страв на вугіллі, спеку. Функція гриля може бути вбудована у газову плиту, мікрохвильову піч. Страви, смажені на грилі, називаються грильє (фр. grillé).
Навіщо потрібен гриль?
Електрогриль – прилад, що дозволяє приготувати м'ясо, рибу, овочі та птицю, як на вугіллі. Він нагрівається за лічені хвилини, за рахунок чого можна значно скоротити час готування. Гриль складається з двох панелей, під якими розташовані нагрівальні елементи.
У чому різниця між грилем та духовкою?
Гриль – це додатковий теплоелемент у верхній частині робочої камери духовки. Створюючи високу температуру, він підсмажує блюдо до хрусткої скоринки, залишаючи продукт соковитим усередині.