Що робить гриль

Гриль – установка (переносна або стаціонарна) для приготування страв на вугіллі, спеку. Функція гриля може бути вбудована у газову плиту, мікрохвильову піч. Страви, смажені на грилі, називаються грильє (фр. grillé).

Навіщо потрібен гриль?

Електрогриль – прилад, що дозволяє приготувати м'ясо, рибу, овочі та птицю, як на вугіллі. Він нагрівається за лічені хвилини, за рахунок чого можна значно скоротити час готування. Гриль складається з двох панелей, під якими розташовані нагрівальні елементи.

У чому різниця між грилем та духовкою?

Гриль – це додатковий теплоелемент у верхній частині робочої камери духовки. Створюючи високу температуру, він підсмажує блюдо до хрусткої скоринки, залишаючи продукт соковитим усередині.