Як правильно висвітлити брагу в холодильнику?

Освітлення браги бентонітом З розрахунку по 1 столовій ложці бентоніту на кожні 10 літрів браги, Візьміть по 0,5 літра гарячої води і розмішайте все так, щоб вийшла абсолютно однорідна кашка. Далі бентоніт з водою повинен розбухнути, на це йому знадобиться приблизно три-чотири години часу.

На 10 літрів браги потрібно 2 г желатину. Залити желатин холодною водою (0,4 л), залишити на 24 години через кожні 8 замінюючи воду свіжою. Через добу злити останню партію холодної води, додати теплу (0,4 л), добре перемішати і ввести желатиновий розчин брагу. Чекати три доби, акуратно зцідити спиртне.

Прискорити природне освітлення можна охолодивши брагу до мінус 2-5 ° C, за такої температури дріжджі випадуть в осад за добу.