З чого сьогодні роблять желатин

Желатин виробляється з безлічі різних джерел колагену, в першу чергу – з кісток великої рогатої худоби, шкір, свинячої шкіри та риби. Свиняча шкіра та шкіри великої рогатої худоби є джерелом багатьох харчових продуктів.

Як дізнатися з чого зроблено желатин?

Його можна виявити в кістках, хрящах та сухожиллях тварин. Коли кістки чи м'ясо варять, саме колаген робить бульйон желеподібним під час застигання. Для отримання колагену використовують тканини свиней, великої рогатої худоби та риби. Для виробництва желатину головним чином використовується свиняча шкіра.

Як виготовляють натуральний желатин?

В даний час є два типи желатину: А і Ст. Желатин групи А одержують при обробці кислотою свинячих шкір. А желатин групи В виробляють із кісток рогатої худоби після їх обробки лугом.. Оскільки желеутворюючі властивості в обох типів рівноцінні, желатин А має меншу в'язкість.